ضعف آموزش و مهارت و عدم ارتباط مناسب بین کارجو و کارفرما از مشکلات بازار کار کشور
دبیر ستاد برگزاری چهارمین نمایشگاه بینالمللی کار و نخستین نمایشگاه بینالمللی آموزش در گفتگو با بازار کار گفت: بزرگترین مشکلی که در بحث کارجویی و کارفرمایی حکمفرماست، عدم وجود رابطه مناسب بین آنهاست.
دکتر سعید سمیعی با اشاره برنامههایی که در این نمایشگاه اجرا شد و شرکتکنندگان حاضر در این نمایشگاه حضور یافتند خاطرنشان کرد: چهارمین نمایشگاه ایران جابکس به همت مرکز کار ایران و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بهخصوص معاونت اشتغال و کارآفرینی وزارت کار برگزار میشود. این دوره از نمایشگاه اولین نمایشگاهی بود که در کنار آن نمایشگاه مهارتآموزی نیز برگزار میشود.
وی با اشاره به اینکه ما در این دو نمایشگاه پیوند دادن دو مقوله مهم آموزش و مهارت را دنبال میکنیم اظهار داشت: به اعتقاد ما حلقه مفقود در بازار کار کشور اشتغال و کارآفرینی است. آموزش صرف بدون داشتن مهارت بیفایده خواهد بود بنابراین باید آموزش و مهارت را باید با هم ببینیم تا بتوانیم به هدف مطلوب در اشتغال برسیم.
وی افزود: چهارمین نمایشگاه بینالمللی کار ایران با هدف رویارویی مستقیم کارفرمایان و کارجویان برپا میشود و تصور میکنیم جهاد دانشگاهی با امکانات خوبی که در عرصه آموزش، مهارتآموزی و ارائه گواهینامهها دارد میتواند به ما کمک کند.
رئیس مرکز کار ایران اضافه کرد: تلاش میکنیم با برگزاری این نمایشگاهها زمینه ارتباط مؤثر بین کارفرمایان، کارجویان و کاریابیها رو تقویت کرده و زمینه بهکارگیری نیروهای نخبه و متخصص را فراهمسازیم.
دکتر سمیعی با حضور در غرفه دستاوردهای آموزش، اشتغال و کارآفرینی جهاد دانشگاهی در این نمایشگاه گفت: با توجه به توافق بهعملآمده، در این نمایشگاه برای چهارمین بار فضای نمایشگاهی بهصورت رایگان در اختیار مؤسسات کاریابی دارای مجوز رسمی از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و متقاضیان قرارگرفته است.
سمیعی از راهاندازی پلتفرم مجازی ایران جابکس در این نمایشگاه خبر داد و افزود: تلاش کردیم تا کسانی که توانایی شرکت در نمایشگاه را نداشتند بتوانند بهصورت مجازی در آن شرکت کنند.
وی با اشاره به مشکلات موجود در این دسته از نمایشگاهها افزود: بزرگترین مشکلی که در بحث کارجویی و کارفرمایی حکمفرماست، عدم وجود رابطه مناسب بین آنهاست. تلاش ما بر این است که کارجو و کارفرما نیازهای یکدیگر را بهتر متوجه شوند.
وی درباره مشکلات قانونی و آئیننامهها در بحث حمایت از کاریابیها نیز گفت: همیشه جا برای بهبود قانون و رفع ایرادات آن وجود دارد. اما نکته مهم استفاده از ظرفیتهای قانون فعلی است که باید به آن توجه بیشتری داشته باشیم. ما هرگاه بتوانیم از ظرفیتهای فعلی قانون استفاده کنیم، میتوانیم به دنبال بهبود افزایش ظرفیت آن هم باشیم.
در ادامه دکتر خواجوی معاون پشتیبانی مرکز کار ایران افزود: تفاوت این دوره از نمایشگاه ایران جابکس با دورههای پیشین این است که علاوه بر نمایشگاه فیزیکی، نمایشگاه مجازی نیز برگزارشده است تا هدف اصلی که بالاتر بردن بهرهوری از نمایشگاه است محقق شود.
وی به اهمیت آموزش و مهارتآموزی اشاره کرد و گفت: باید بتوانیم به مهارت و ارزشی که گذراندن دورههای مهارتی دارد بیشتر توجه کنیم. این هدف میتواند در تمام زمینهها و مشاغل عمومیتر هم تعمیم داده شود و ارزش آن در همه مشاغل درک شود.
وی با حضور در غرفه جهاد دانشگاهی در این نمایشگاه گفت: جهاد دانشگاهی با ظرفیتهایی که دارد میتواند با گواهینامههای معتبر خود همکاری مثبتی در این زمینه داشته باشد.